Cloud ikon

Opgradering og vedligeholdelse

Sidder du med en webapplikation, der ikke længere er helt up to date eller som ligefrem er blevet en hæmsko for din virksomhed? Webapplikationer skal fornys, hvad enten det drejer sig om at rette fejl, der er opstået i systemet, at der mangler nye funktioner eller at systemet ikke længere er supporteret. Selv hvis du sidder med skræddersyet software kan jeg hjælpe med vedligehold, opgradering og udvidelse af systemet – uden at det bliver alt for omstændigt.

Jeg vil gerne høre mere

Responsiv design

Ny teknologi kræver den rigtige kodning, så din webapplikation vises korrekt på alle platforme, hvad enten det er computer, tablet eller mobilen. Kunderne bruger alle platforme, hvilket gør det særlig vigtigt for e-handel at det hele fungerer optimalt. Derudover er det også et SEO krav.

Vedligehold af gamle PHP applikationer

PHP 7 overtager hurtigt verden og alt under PHP 5.5 er ikke længere supporteret. Står du med en stor kodebase, hvad enten du ønsker at sikre den gamle kode eller opgradere og flytte koden til PHP 7, så kontakt mig.

Udvidelse og integration

Din forretning ændrer sig med tiden, og det betyder at din webapplikation måske ikke længere stemmer overens med dine behov. Det kan også være at du ikke længere har adgang til dem, der skrev din applikation eller bare har brug for nogle ekstra funktioner. Jeg kan gennemgå din kode og rådgive om den bedste løsningsstrategi.

Alle behov er forskellige

Uanset hvilket behov du sidder inde med kan der findes en løsning. Jeg arbejder med flere Open Source kodesprog, og i tilfælde af at din webapplikation benytter et sprog jeg ikke er ekspert i kan jeg stadig vejlede dig til den bedste løsning.

Selv hvis du ikke ønsker en opgradering af din applikation kan jeg hjælpe med vedligehold og bug fixing.

Hvordan foregår opgraderingen af vores gamle system?

Problemet med at omskrive en hel webapplikation er at det tager tid – og i mellemtiden er dine kunder låst til et gammelt system og vælger at overgå til konkurrenten. Derfor benytter jeg ofte Strangler Application Pattern metoden, hvor din gamle og din nye webapplikation kører samtidig og det nye system overtager flere og flere funktioner. Det sikrer jer en god overgang mellem systemer og en gnidningsfri oplevelse for dine kunder.

Der findes dog ingen generel løsning; udover Strangler metoden kan der også udvikles et isoleret virtuelt miljø eller noget helt nyt – jeg tilpasser altid metoden efter dine behov.

Kontakt mig og få mere info om netop din case

Drift af legacy applikationer

Der findes flere forskellige måder der giver mulighed for brug af din gamle kodebase. Virtualisering samt avancerede API udviklingsmuligheder kan muligvis være vejen frem for dig, der ikke ønsker at skrive hele applikationen fra bunden igen. Der er en del af risici forbundet med sådan valg, men i nogle tilfælde giver det mening, særligt når det drejer sig om økonomien for selve opgaven.

Skift af skabeloner – responsiv design m.m.

Hvis din applikation bruger skabeloner til præsentation af data vil det ofte være muligt at skifte HTML-versionen om til en responsiv udgave (her benytter jeg næsten altid Bootstrap, der er en fantastiks base til responsive websider). Jeg har med success “genopfrisket” udseendet på mange projekter, der blev udviklet for ca. 10 år siden – dog var dette kun muligt pga. skabeloner som f.eks. Smarty.  Jeg kan altid tage et kig på din applikation samt give dig gode råd og forslag til den bedste løsning, der passer præcis til dit behov og økonomi.

Kontakt mig

Vil du høre mere eller har du spørgsmål til mine ydelser?

Transparent opgaveløsning

Ved køb af et klippekort får du adgang til min kundeportal EFFIHUB hvor du altid kan følge med i dit forbrug.

Der er ingen hemmeligheder når jeg arbejder for dig - og du kan altid se hvor meget tid jeg har brugt på at løse dine opgaver.

Få kompetent hjælp NU

Kontakt mig

Skriv, ring 32 21 57 70 eller besøg mig på mit kontor i Fredensborg 

Book et møde

Ofte stillede spørgsmål

Vil du ikke altid prøve at sælge mig en ny applikation?

Efter min undersøgelse af din nuværende kodebase laver jeg typisk en rapport og gør derefter rede for mine konklusioner. Ofte kan driften bare fortsættes, hvis selve “app-indretningen” er blevet lavet godt – altså hvis tilføjelse af ændringer er enten gnidningsfri eller medfører lav risiko.

I de tilfælde, hvor jeg klart anbefaler udvikling fra bunden af prøver jeg at forklare kunden hvorfor det vil være svært at fortsætte driften; hvori ligger faldgruberne inkl. fælder såsom store udgifter på sigt eller risiko for yderligere fejl. Du vælger herefter selv om du vil have et tilbud fra mig. Jeg kan også hjælpe med udarbejdelse af en kravspecifikation, så applikationen derefter kan udvikles af andre personer – dog engagerer jeg mig ikke senere i projektstyringen, særligt med teams jeg ikke kender i forvejen.

Kan du hjælpe os med flytning af vores app til cloud?

I de fleste tilfælde ja. Men det er altid en god idé at undersøge selve app’en, dine krav, samt evt. risici der er forbundet med en sådan flytning.